Pas Draco kojeg su htjeli uspavati spasio je ženu zatrpanu u potresu

Htjeli su ga ubiti, u skloništu je bio agresivan. Kruno Stipetić vjerovao je da mu samo treba pružiti priliku. I bio je u pravu. Draco, prva njuška HGSS-a, pronašao je i spasio ženu koja je ostala zatrpana u zgradi petrinjske uprave.

Status je ovo koji kruži Facebookom, a svaka njegova rečenica je istinita.

Naime, HGSS-ovac Kruno Stipetić i njegov pas Draco bili su u Karlovcu kada je stigla vijest o potresu, a manje od sat vremena kasnije bili su u Petrinji. Ovaj nerazdvojni potražni tim odmah je počeo pomagati u potrazi za zatrpanim osobama.

Jedna od zgrada koju su zajedno pretraživali bila je i ona petrinjske Gradske vijećnice. Postojala je, naime, sumnja da je jedna osoba ostala unutra.

Jedna od prostorija vijećnice bila je zatrpana ciglom, a vrata su bila zablokirana. Nakon što su ih vatrogasci i GSS-ovci razbili, Draco je otišao unutra i brzo locirao osobu. Vlasnik je Dracu prepustio sve zasluge za ovaj uspjeh.

Kako je Kruno, naime, rekao za Jutarnji list, nije on taj koji je pronašao osobu pod ruševinama, nego pas.

Njih dvojica odmah su otišli u daljnju potragu, a vatrogasci i GSS-ovi su ispod cigla izvukli ženu.

Nakon dva sata došla je moja ekipa, čestitati mi i poljubiti psa. Znate kako to ide, rekao je Kruno za Jutarnji. Mi ćemo reći, potpuno zasluženo.

Inače, Kruno je Draca dobio kada je imao samo godinu dana. Unatoč savjetima da ga zbog agresivnosti uspava, nije želio odustati od njega.

Kada je imao dvije i pol godine Draco je, piše Jutarnji, besprijekorno prošao test agresivnosti i položio za prvu licencu, jednu od najtežih u Europi. Dvojac je ubrzo postao neizostavni dio gotovo svih GSS-ovih potraga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79