Pedofila Ivicu ne može već 12 dana pronaći specijalna jedinica MUP-a RS

Ivica Mišković pobjegao je 7. novembra iz Osnovnog suda u Banjaluci nakon izricanja prvostepene presude kojom je osuđen na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja djevojčice

Sve policijske agencije u BiH tragaju za bjeguncem iz suda u Banjaluci Ivicom Miškovićem, osuđenim zbog polnog zlostavljanja djevojčice, otkrio je izvor istrage . Za bjeguncem je raspisana potjernica i obaviještene su sve policijske agencije u BiH– objasnio je odlično obaviješteni izvor.

U međuvremenu se provjeravalo nekoliko lokacija kako na području Banjaluke, tako i u Federaciji BiH.

Ukoliko ga uhapse, Mišković će odgovarati za dva nova krivična djela, odnosno bjekstva i napada na ovlaštenu osobu za šta su zaprijećene kazne zatvora od po maksimalno pet godina zatvora.

Seksualno zlostavljao unuku: Djed pedofil pobjegao u Hrvatsku

Podsjetimo, Ivica Mišković pobjegao je 7. novembra iz Osnovnog suda u Banjaluci nakon izricanja prvostepene presude kojom je osuđen na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja djevojčice (9).

Iako su dvojica sudskih policajaca bili u pratnji, Miškovića su ostavili u prostoriji samog sa sudskom policajkom, što je on iskoristio i na kraju pobjegao kroz prozor.

Tokom bijega mu se uspjela suprotstaviti sudska policajka, ali je Mišković udario nanijevši joj povrede.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Pedofil Ivica je već jednom napustio granice BiH i pobjegao u Hrvatsku. Istom metodom se vjerovatno koristio i sada. Za njim je zbog optužbi raspisana tjeralica u BiH, ali je uspio pobjeći preko granice i sakriti se u Hrvatskoj.

Budući da je tjeralica vrijedila samo za BiH i da ima dvostruko državljanstvo, Mišković se mogao slobodno kretati sve do raspisivanja međunarodne tjeralice na temelju koje je uhićen u Njemačkoj prvi put.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79