Pet anesteziologa zaprijetilo otkazom, šefica klinike smijenjena

Kadrovski problemi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu kao da se samo pogoršavaju. Kako saznaje portal Klix.ba novih pet anesteziologa zaprijetilo je otkazom, smijenjena je šefica anestezije, a Klinika na Podhrastovima je pred zatvaranjem.

Nakon brojnih problema o kojima se posljednjih mjeseci uvelike govorilo, KCUS se suočava s novim krugom problema. Po našim saznanjima nakon nedavnog otkaza 13 anesteziologa istom mjerom je zaprijetilo novih pet, a šefica tog dijela KCUS-a je smijenjena.

Pored ovih pet troje anesteziologa izrazilo je želju da pređu u druge ustanove javnog zdravstva.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Smijenjeno je i pet glavnih sestara, a na jutrošnjem sastanku napravljen je novi raspored funkcija po odijelima. Kako nam je rečeno na kliničkom centru ugroženi su brojni procesi, posebno oni u hirurškom dijelu.

Ipak, s KCUS-a nismo dobili potvrdan odgovor na pitanje da li je istina da se Klinika za plućne bolesti na Podhrastovima zatvara. Naš reporter u krugu klinike osim obezbjeđenja nije zatekao nikog drugog.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Ukupno 13 anesteziologa sa KCUS-a 5. maja podnijelo je zahtjev za raskid ugovora jer su bili nezadovoljni uslovima rada i ljekarskom uslugom koja se u toj bolnici pruža kovid pacijentima.

Mjesec dana ranije u javnosti se pojavilo pismo anesteziologa koji su se žalili na slične probleme, a u fokus javnosti došla je primjena spornih “Malina respiratora” zbog koji su federalni premijer Fadil Novalić, suspentovani direktor FZCZ-a Fahrudin Solak, vlasnik Srebrene Maline Fikret Hodžić, kao i federalna ministrica Jelka Milićević, završili na sudu piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79