Pilav: U samoizolaciji sam i nisam učestvovala u pisanju i donošenju Naredbe

Predsjednice Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, prof.dr. Aide Pilav demantira informaciju pojedinih medija da je ona „iz samoizolacije bez obrazloženja izuzela iz naredbi Kriznog štaba Skupštinu Kantona Sarajevo“.

U demantu Pilav navodi da je u samoizolaciji od 17. oktobra, od kada joj je Covid-19, a o čemu je javnost detaljno informirana.

– Nisam učestvovala u pisanju niti donošenju Naredbe od 21. oktobra. Također ističem da nisam konsultovana ni za činjenicu da u potpisu ove naredbe stoji moje ime, naglašava prof.dr. Aida Pilav.

Tekst pomenute Naredbe potpisala je pomoćnica ministra zdravstva KS, dr. Alma Kadić koja je od strane članova Kriznog štaba određena da koordinira radom ovog savjetodavnog tijela do mog povratka, a čiji je potpis uklonjen sa objavljenog faksimila ove naredbe u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, saopćava Služba za protokol i press KS.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79