Pojačane gužve na pojedinim graničnim prijelazima

Pojačane gužve na pojedinim graničnim prijelazima


Ako planirate putovanje, imajte na umu da je pojačan saobraćaj putničkih vozila na graničnim prijelazima Hum i Deleuša. Na ostalim prijelazima vozi se uz zadržavanja do 30 minuta.

U Bosni i Hercegovini jutros se vozi po suhom kolniku. Iz BIHAMK-a savjetuju vozače da voze oprezno, izbjegavaju rizična preticanja i koriste sigurnosni pojas.

Također apeluje se na sve sudionike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, posebno zbog očekivane pojačane frekvencije vozila na glavnim cestama, prilazima gradovima te graničnim prijelazima u poslijepodnevnim satima.

Trenutno su u toku radovi na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina zbog čega je obustavljen saobraćaj na magistralnoj cesti Jajce-Crna Rijeka.

Vozila se preusmjeravaju na cestu preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci. Radovi su aktualni i na magistralnim cestama Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje.

Saobraćaj na ovim dionicama odvija se usporeno.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić). Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prijelaz Šepak.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija