Pokušaj nelegalnog prevoza stranaca: Policija pokvarila planove dvojici muškaraca iz BiH

Policijski službenici su izvršili kontrolu teretnog automobila bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak, državljanin Bosne i Hercegovine. U vozilu su bili strani državljani. Paralelno je zaustavljen i kontroliran osobni automobil koji je vozio 21-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je 23-godišnjak, iz koristoljublja, primio unaprijed dogovoreni novčani iznos kako bi prevezao nezakonite strane državljane u Republiku Hrvatsku s namjerom da ih dovede do Zagreba. Također je utvrđena sumnja da je 21-godišnjak, također iz koristoljublja, sudjelovao u organizaciji kaznenog djela, djelujući kao prethodnica s ciljem dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, obojica mladića su predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Postupak prema stranim državljanima provest će se sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79