Političari BiH otkrivaju ljetne planove: Evo gdje će na odmor

S obzirom na početak sezone godišnjih odmora krajem juna, redakcija portala Klix.ba je upitala pojedine političare iz BiH gdje planiraju provesti ljeto.

Naša zemlja je poznata po mnogim ljetnim destinacijama koje privlače i domaće i strane turiste. Mnogi građani također biraju susjedne zemlje poput Hrvatske i Crne Gore za odmor na moru.

Ostanak u BiH

Šemsudin Mehmedović, lider stranke Naprijed, odlučio je ovo ljeto provesti unutar Bosne i Hercegovine. “Bosna je najljepša zemlja s ogromnim potencijalom. Treba nam cijeli život da je upoznamo”, izjavio je Mehmedović.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez također ostaje u domovini i planira svoj godišnji odmor provesti na Kupresu. “Priroda je prelijepa – planine, jezera, prostrana polja, borove šume, ljekovito bilje. To je jednostavno vazdušna banja s čistim zrakom i tu se najugodnije osjećam”, kazao je Helez.

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara će ovog ljeta odmarati u Neumu, dok potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković još nema konačne planove, ali kaže da će odmor provesti u našoj zemlji. “Kćerke mi dolaze 9. jula u Srebrenicu. Nemam planove, ovisi o tome gdje one budu željele. Ukoliko one neće ili ne žele, onda biram ja, a izbor neće biti van BiH”, objasnio je Duraković.

Davor Bunoza, državni ministar pravde i član HDZ-a, već deset godina ljetuje na Pelješcu u Hrvatskoj, a tako će biti i ove godine. Nihad Uk, premijer Kantona Sarajevo i član Naše stranke, planira svoj odmor u Hrvatskoj u septembru.

Ilija Cvitanović iz HDZ-a 1990 također ide u Hrvatsku, gdje će odmarati u Čiovu kod Trogira. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić već je na odmoru u Tučepima na Makarskoj rivijeri. “Poslije me očekuje službeni put u Rusiju u Krasnodar i to je to što se tiče godišnjeg odmora. Ljeto ću provesti radno i kući u Istočnom Sarajevu”, kazao je Ćosić.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić za odmor je izabrao Budvu u Crnoj Gori. “To je uvijek sigurna destinacija jer tu roditelji od supruge imaju stan. Ostalo su produženi vikendi kod prijatelja ili ako ja i supruga ugrabimo četiri ili pet dana i odaberemo neko mjesto”, izjavio je Stevandić.

Branislav Borenović, lider PDP-a, također će provesti ljetovanje u Crnoj Gori, tačnije u Đenovićima u bokokotorskom zalivu. “Dobro društvo i lagano opuštanje nekoliko dana”, rekao je Borenović.

Nenad Nešić, državni ministar sigurnosti, provest će svoj godišnji odmor u Tivtu, Crna Gora.

Edin Forto, državni ministar saobraćaja, treću godinu zaredom ide na odmor u Albaniju sa svojom porodicom. “Moj kriterij za destinaciju je mogućnost povratka sa odmora automobilom u roku od 12 do 14 sati ako se za to ukaže potreba. Jedva čekam odmor”, kazao je Forto.

Van Balkana

Ramo Isak, lider Snage naroda, odlučio je ljetovati u turskoj Antaliji sa porodicom.

Bez odmora

Neki političari ove godine neće na godišnji odmor. Predsjednica PDA Elzina Pirić fokusirana je na predizbornu kampanju, dok zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Jasmina Biščević Tokić iz SDA još nije odlučila tačnu lokaciju, ali planira ljetovanje na moru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79