Prekid saradnje na “Sarajevo Maratonu”: Organizatori odbili Kabirijevu ulogu nakon Karićeve intervencije

Foto: Klix.ba

Organizatori “Sarajevo Marathona” su odlučili prekinuti saradnju s M.T. Abraham Grupom nakon što je gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, izrazila nezadovoljstvo što ta firma bude partner ovom događaju.

Ova odluka uslijedila je nakon Karićeve izjave da će preispitati pomoć grada, što je izazvalo reakciju udruženja Dečki u plavom, koji su odmah otkazali saradnju s M.T. Abraham Grupom na predstojećem maratonu.

Benjamina Karić je danas održala sastanak s predstavnicima udruženja Dečki u plavom, nakon čega je potvrđeno da je saradnja s M.T. Abraham Grupom prekinuta. Karić je istaknula da “dostojanstvo nema cijenu” i pohvalila odluku udruženja.

Darko Lončar iz udruženja Dečki u plavom je naglasio da sada traže novog sponzora te se nadaju podršci društveno-odgovornih kompanija u organizaciji maratona.

Također je istaknuto da udruženje nema političke, vjerske ili druge opredjeljenosti, osim sportske, te su se ispričali ako je nekoga uvrijedila prethodna saradnja s Abraham grupacijom.

S obzirom na izazove u dobivanju podrške za sport u Bosni i Hercegovini, udruženje je odlučilo prihvatiti dugogodišnju saradnju i ove godine, ali su spremni za suradnju s novim partnerima koji dijele iste vrijednosti i ciljeve.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79