Premijer Sarajeva tvrdi da je ovo siguran grad: “Želim posebno pohvaliti policiju”

Svi su saglasni u tome da vlast ne čini mnogo da se zaustave tragedije te da će ih nažalost biti i više.

Kada je riječ o nadležnima, neki od njih su u javnosti istupili sa saopćenjima, međutim, niko nije preuzeo odgovornost na sebe zbog tragedija koje u posljednje vrijeme postaju “normalna pojava” ne samo u Sarajevu već i na području cijele države.

Podsjećamo samo prije 3 mjeseca premijer Kantona Sarajevo koji dolazi iz Naše Stranke Nihad Uk izjavio je da je Sarajevo je jedan od sigurnijih gradova u Evropi.

Nihad Uk: Sarajevo je jedan od sigurnijih gradova u Evropi

Facebook statusom se oglasio i premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk koji je, između ostalog, poručio da je “iskreno pogođen sinoćnjom tragedijom u naselju Širokača”.

“Zabrinjavaju nas ovakva dešavanja. Svi su izglede da je tragedija vezana uz nerazriješene porodične odnose ali za svaki dalji komentar sačekajmo okončanje istrage. Izražavam duboko žaljenje i saučešće svim našim građanima koji su pogođeni ovom tragedijom u Sarajevu.

Želim posebno pohvaliti policiju i vatrogasce koji su brzom reakcijom spriječili širenje vatre na okolne kuće na Širokači.

Šokantne informacije: Na Širokači sinoć bila talačka kriza, šta je radila policija?

Iz pijeteta prema žrtvama suzdržimo se neprimjerenih komentara. Pratim situaciju i djeliću s Vama svaku novu informaciju koja bude u interesu javnosti”, poručio je Uk.

Koliko je ministar popularan govori podatak da na svojoj objavi ima samo 1 lajk i 4 tužna emotikona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79