Prijatelja ubio zbog novca

Kantonalni sud u Tuzli potvrdio je optužnicu Tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Semira Muratovića (38) zbog ubistva Fikreta Durakovića (52), koje se dogodilo 11. februara u tuzlanskom naselju Brčanska Malta. Krvavi zločin odigrao se na Maloj pijaci pred očima nekoliko građana. Muratoviću je ujedno produžen pritvor na još dva mjeseca.

Ubijeni Duraković

loading...

Muratović je u nedjelju, 11. februara, poslije kraće svađe nasrnuo na svog dugogodišnjeg prijatelja Durakovića, kojem je u obračunu zadao dva udarca nožem u grudni koš i leđa.

Duraković nakon napada nije odmah pao na tlo, već je teško povrijeđen krenuo kući. No, kako je krvarenje bilo pojačano, pao je na asfalt. Pronašla ga je Hitna pomoć i krenula voziti do Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Nažalost, Duraković je podlegao tokom vožnje.

Muratović ostaje u pritvoru

Poznanici optuženoga i ubijenoga otkrili su da je Duraković nabavljao robu, cigarete, dok je Muratović bio prodavač na pijaci. Upravo se poslovne razmirice spominju kao mogući motiv zbog čega se Muratović odlučio obračunati s Durakovićem. Nažalost, završilo se tragično.

 

 

Crna hronika/Avaz

Loading..