Promrzli rudar na protestima: “Njima ako ugalj ne treba, neka kažu i nećemo ni raditi”

Rudari da je noć iza njih bila veoma teška i hladna, ali da se neće predati. Zahvalili su se Sarajlijama koji su im donosili hranu, tople napitke i deke.

Jedan od rudara kaže da je nemoguće spavati na otvorenom, a da su noć proveli u iščekivanju dogovora sindikalista s premijerom i ministrima u Vladi FBiH.

“Bilo je nagovaranja da se prekinu protesti, ali mi ćemo probati sve da udovolje našim zahtjevima. Ako neće, nastavit ćemo do daljnjeg. Podrška građana je maksimalna, donijeli su nam hranu, tople napitke, deke, obilazili su nas. Nema se šta reći”, dodao je.

Novalić poručio: “Naložio sam! Ne smije doći do smanjena plate ni za 1 KM rudarima!

Drugi rudar nam kaže da su noć proveli na trotoaru i da su veoma umorni i iscrpljeni, ali da najvjerovatnije ostaju i večeras, ukoliko drugačije ne odluči sindikat.

“Nisu ispunili uslove, ništa nije dogovoreno. Otišli su u pola 3, a mi smo ostali na ulici. To je sramota, da mi to doživimo, a od nas sve potiče. Njima ako ugalj ne treba, neka kažu i nećemo ni raditi”, kaže promrzli rudar.

Neki od njih nam kažu da imaju informacije da bi još rudara došlo, ali da im policija onemogućava da krenu, iako to nije provjerena informacija.

Građani Sarajeva koje smo zatekli na ulici kažu da su jučer bili s rudarima i da će biti i danas.

“Ostajemo sa svojim drugarima do kraja”, navode.

Jedno je sigurno, rudari su složni u namjeri da odustati neće i da svi stoje iza svojih kolega.

“Optimistični smo što se tiče nas, ali nismo što se tiče njih. I hvala, Sarajevo.” piše Klix.

  Potresna poruka Davora Dragičevića: Prošle godine smo imali jedan drugog, kuću, cuku...

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79