Propao pokušaj egzekucije prof. dr. Ismeta Gvarankapetanovića – nisu imali dovoljno ruku

Nakon što je danas u poslijepodnevnim satima počelo zasjedanje Etičkog komiteta Ljekarske komore KS na kojoj se razmatralo oduzimanje licence prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, ono je konačno i završeno.

Etički komitet broji devet članova i za donošenje ove odluke bilo je potrebno 5 ruku. Četiri člana Etičkog komiteta nisu se ni pojavila na ovom zasjedanju, a od preostalih pet članova jedan je bio protiv, a četiri člana na čelu sa prof. dr. Ernom Suljić su glasala za oduzimanje licence.

Kontaktirali smo prof. dr. Gavrankapetanovića koji nam je na ovo rekao: “Saznao sam da je donešena odluka da se nastavi proces kažnjavanja radi moje izjave da je za mene liječenje bolesnog djeteta svetinja.

Kako sam to mislio prije 6 mjeseci kada sam glasno izgovorio moj stav za N1 televiziju, ja to isto mislim i sada. Za princip i čast se živi. Većeg principa i smisla života za mene kao ljekara, od zaštite bolesnog djeteta nema.

Neka slobodno kažnjavaju meni je potpuno svejedno. Naprotiv, štiti ću svako, a posebno bolesno dijete dok sam živ!”

Prof. dr. Enra Suljić sa KCUS-a bliska je saradnica direktorice ove ustanove prof. dr. Sebije Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79