Reagovala i Islamska zajednica nakon informacija da Nešić popisuje muslimane koji idu na džumu

U povodu medijskih izvještaja da je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić u vrijeme džuma-namaza, tačno na zvuk ezana, u društvu savjetnika i tjelohranitelja obilazio kancelarije Ministarstva sigurnosti, te izvršio raciju u ovom ministarstvu, Ured za odnose s javnošću Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini oglasio se saopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Ministar Nešić s naoružanom pratnjom popisivao Bošnjake koji su otišli na džumu

– Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini raciju u Ministarstvu sigurnosti u vrijeme džuma-namaza razumijeva kao još jedan u nizu neprihvatljivih pritisaka i napada na duhovni integritet muslimana u Bosni i Hercegovini.

Stoga Islamska zajednica drži neprihvatljivim takvo ponašanje ministra Nešića i od svih političkih zvaničnika očekuje poštovanje prema vrijednostima vjere i ljudski i civiliziran odnos prema muslimanima.

Razumijevajući negodovanje vjernika i građana Bosne i Hercegovine ovakvim odnosom i postupcima političkih zvaničnika, Islamska zajednica poziva muslimane u Bosni i Hercegovini da ne pristaju da im se na ovakav način određuje i osporava pravo na slobodu vjere.

Islamska zajednica apeluje na sve odgovorne u javnom i političkom životu, koji su obećali da će štititi i interese muslimana, neka ispune svoja obećanja.

Također, Islamska zajednica traži od svih uposlenika da ne zloupotrebljavaju radno vrijeme izgovorom da su na molitvi tako što će njihovo odsustvo biti duže od potrebnog – navodi se u saopćenju.

Nešić: Nisam popisivao samo Bošnjake, među Hrvatima i Srbima ima onih koji „stave prst u uho“

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79