Reis dao rok džematima da pristupe IZ Australije, po isteku roka njegov muftija završio iza rešetaka

Na posljednja dešavanja u Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine u Australiji osvrnuo se i ugledni hafiz, Nihad Beganović. On je na svom Facebook nalogu objavio službeni dopis reis uleme Huseina ef. Kavazovića koji je bio upućen muftiji Jasminu Bekriću u Australiji.

Nakon afere sa donacijama Muftija Bekrić suspendovan s mjesta glavnog imama IZ Australije

Bekrić je prije nekoliko dana uhapšen u akciji australijske policije, a tereti ga se da je zloupotrijebio novac od dobrovoljnih donacija. Time je pronevjerio ili za sebe zadržao nešto manje od 50.000 KM.

Kriminal u Islamskoj zajednici BiH u Australiji: Raspisana potjernica za blagajnikom Sifetom Omerovićem

Tekst hfz. Nihada Beganovića prenosimo u cjelosti.

“Tačno prije šest mjeseci cijenjeni reis Kavazović je dao rok od šest mjeseci džematima odnosno muslimanima Bošnjacima u Australiji da pristupe krovnoj organizaciji IZ Bošnjaka u Australiji na čijem čelu je bio sada već uhapšeni muftija. Eto jedna zanimljivost da je na dan isteka famoznog roka, umjesto pristupa džemata krovnoj organizaciji, uhapšen reisov muftija. Kavazović u dopisu upozorava da svi oni koji se ne priključe u roku, da su se svojevoljno opredijelili da ne budu u sastavu jedinstvene Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Dakle, ova zadnja događanja sa muftijom u Australiji su čisti debakl i promašaj na prvom mjestu sarajevskog Rijaseta, pa onda redom: Vijeća muftija, Sabora IZ BiH koji je imenovao muftiju, reisa i njegovog zamjenika.

Sve sami zakuhali i na kraju osramotili ne samo Bošnjake, već sve druge muslimane u Australiji.

“Kada im se kaže: “Ne remetite red na Zemlji!” – odgovaraju: “Mi samo red uspostavljamo!” Zar?! A, uistinu, o­ni nered siju, ali ne opažaju.” – zaključio je svoj tekst ajetom iz Kur'ana hafiz Beganović.

Tačno prije šest mjeseci cijenjeni reis Kavazović je dao rok od šest mjeseci džematima odnosno muslimanima Bošnjacima u…

Posted by Nihad Beganović on Tuesday, 5 October 2021 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79