Roditelji najavili štrajk i neće poslati djecu u školu: “Žele zadržati učiteljicu, jer je ona njihovo zlato”

U Osnovnoj školi “Behaudin Selmanović” u sarajevskom naselju Briješće, sutra (srijeda) se, kao u ostalim školama u Kantonu Sarajevo, neće odvijati nastava u jednom od četvrtih razreda ove škole.

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, nastave neće biti jer je najavljen štrajk roditelja, koji žele zadržati učiteljicu E. Ž. (ime i prezime poznati redakciji).

„Mi ćemo sutra ispred škole od 10.30 sati do 13 sati organizirati štrajk podrške učiteljici. Naši učenici, 23 njih, neće sjesti u školske klupe dok direktor Jasmin Marevac ne potpiše ugovor za našu učiteljicu koja bi učenike trebala povesti u četvrtu godinu školovanja.

Ona je dobila otkaz i ima nakon svega što joj se dogodilo zadnjih dana, velikih zdravstvenih problema”, kazala je M. V., jedna roditeljica od polaznika ove škole.

Prema našim saznanjima, direktor Marevac ne želi slušati ni Sindikat škole, koji je bio uz roditelje i koji žele zadržati učiteljicu.

“Ona je naše zlato i mi nećemo djecu pustiti da ide u školu, sve dok se učiteljica E. Ž. ne vrati u učionicu”, kategorična je naša sagovornica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79