Samir Šehić: Preživio tešku nesreću i 27 operacija. Danas uspješan poljoprivrednik

Samir Šehić iz sela Trnovi kod Velike Kladuše doživio je tešku nesreću na poslu prije deset godina, nakon koje je ostao vezan za invalidska kolica. Uprkos svojim teškim povredama, Samir se nije predao i postao je jedan od najvećih proizvođača poljoprivrednih kultura na tom području.

Nesreća se dogodila 11. novembra 2013. godine kada je Samir radio na dalekovodu u Bihaću. Tokom radova, željeznom šipkom slučajno je zakačio žice dalekovoda, što je rezultiralo snažnim strujnim udarom i padom s visine od 10 metara. Samir je pretrpio ozbiljne povrede, uključujući opekotine i prijelom kičme.

U inat svim izazovima i bolima koje je pretrpio, Samir se nije predao. Prošao je kroz 27 operacija, od kojih su četiri bile u Minhenu. Odlučio se baviti poljoprivredom i uzgojem povrća. Samir je postao uspješan poljoprivrednik, a ljubav prema biljkama i rad na zemlji dali su mu snagu da se bori i ostvari svoje snove.

Samir ističe da je podrška njegove porodice, posebno supruge koju je upoznao ove godine, bila ključna za njegovu motivaciju i uspjeh. Iako možda nema mnogo finansijske dobiti od svog rada, Samir se osjeća ispunjenim i sretan je što može doprinositi.

Velika podrška mu je supruga koju je ove godine upoznao a došla je iz daleke Rusije sa dvije kćerke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79