Sarajevska “Vatra” u problemima: Ne mogu legalizirati dograđeni objekat

Federalno ministarstvo prostornog uređenja odbilo je zahtjev vlasnika “Vatre” d.o.o. Sarajevo za legalizaciju dograđenog objekta iz ulice Ferhadija 4 u Sarajevu, kao i za pretvaranje stambenog prostora u poslovni, u stambeno-poslovnom objektu. Oni navode da je taj zahtjev neosnovan.

Podsjećamo, dio ugostiteljskog objekta je zapečaćen u martu ove godine.

Tada je “Vatra” d.o.o. poslala zahtjev za legalizaciju dograđenog objekta, ali i za pretvaranje stambenog prostora u poslovni.

U obrazloženju se, između ostalog, navodi da je riječ o zemljištu koje se nalazi u Historijskom urbanom krajoliku Sarajeva, koji je proglašen nacionalnim spomenikom piše Avaz.

(FOTO) Zbog ljetnih bašti posvađali se Čedić i Hilmija Garibović. Morao intervenisati MUP KS

Podsjećamo nakon prihvatanja Sporazuma o priznanju krivice, Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Šaćira Čedića zbog krivičnog djela porezna utaja.

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Istovremeno, oduzeto je 457.739,02 KM nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom, saopćilo je Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Čedić se tereti da od 2015. do 2019. godine u u svojstvu direktora Privrednog društva Sarajka, u okviru koje posluju ugostiteljski objekti Vatra, nije prikazivao stvarni promet kroz fiskalne kase, tačnije promet je umanjivao i na osnovu toga pravio lažne poreske prijave te plaćao manji porez nego što je trebalo.

Na taj način je utajio porez u iznosu od 457.739,02 KM nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79