Saznajemo: Zenička zaobilaznica dobija saglasnost na probni period od 6 mjeseci!

Zbog intervencije na dijelu nove Zeničke zaobilaznice ova dionica autoputa A1 5.12. je zatvorena za vozače.

Kako saznaje Crna Hronika, uskoro će biti izdana saglasnot i dozvola za puštanje autoceste u rad na probni period od 6 mjeseci, nakon jutrošnjeg dogovora nadležnih organa u Zenici.

Naš reporter javlja kako su izođači radova dužni da urade lokalne puteve, te završe sve infrastrukturne radove koje su svojim djelovanjem na ovom terenu uništili.

Podsjećamo, Crna Hronika je objavila nekoliko tekstova iz zeničkog naselja Klopče, gdje su vidljivi veliki propusti prilikom izgradnje autoceste.

Direktor Terzić je na ove fotografije rekao da su napravljene unazad šest mjeseci, naš reporter demantuje takve navode i uvjerava nas da su fotografije napravljene nakon hitnog zatvaranja novootvorene ceste.

Da li će Autoceste FBiH iskoristiti probni period od 6 mjeseci, pa izvršiti sanaciju autoputa, kao i svih lokalnih puteva, vodovodnih mreža itd. ostaje da vidimo.

Ekskluzivni snimci sa Autoputa 5C iz Klopča: Ogromna klizišta, velika oštećenja, izvori vode po autocesti! (VIDEO)

Novi snimci sa Autoputa 5C iz Klopča: Gdje je nestala sva ta voda? (VIDEO)

Pismo stanovnika Klopča: Hoćemo li se u 21. stoljeću zbog Autoputa 5C kupati iz lončića?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79