Šefica biroa Stefana Todorović prijavljena tužilaštvu za korupciju i nezakonito zapošljavanje

– Kantonalno tužilaštvo u Zenici zaprimilo je prijave protiv Stefane Todorović, šefice biroa opštih i kadrovskih poslova JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, zbog sumnji u zloupotrebu položaja i nesavjestan rad u službi.

Todorović je tokom svoje karijere više puta mijenjala identitet, što dodatno pojačava sumnje u njene aktivnosti. Stefana Todorović, ranije poznata kao Belma Alić, koristila je više različitih imena tokom godina, što dodatno pojačava sumnje u njene aktivnosti.

Dvostruki osuđenik i nezakonito zaposlena zbrinjavaju stranačke kadrove u ZDK

Prije nego što je preuzela ulogu šefice biroa u Službi za zapošljavanje, Todorović je bila u radnom odnosu u Intesa San Paolo banci. Njeno zapošljavanje u Službi bilo je predmet istrage zbog nezakonitih radnji koje su prethodile njenom imenovanju, s obzirom na to da je bila u radnom odnosu u banci, što ukazuje na nezakonito zaposlenje u Službi za zapošljavanje.

Osim promjena identiteta, Todorović se udružila sa Antom Pešićem, bivšim direktorom Službe, poznatim po pravosnažnim osudama za zloupotrebu položaja. Njihovo zajedničko djelovanje dovelo je do nezakonitog zapošljavanja stranačkih kadrova i članova porodice, čime su stvorili mrežu korupcije unutar Službe.

Krivične prijave protiv Todorović i Pešića podnesene su zbog njihovog učešća u zapošljavanju po stranačkoj i rodbinskoj liniji, čime su prekršili niz zakona i pravilnika o radu.

Dokumentacija dostavljena Kantonalnom tužilaštvu i Skupštini Zeničko-dobojskog kantona detaljno opisuje imena uposlenika koji su zaposleni zahvaljujući političkim vezama. Stefana Todorović, zaposlena pod nezakonitim ugovorom, nastavila je s radom u Službi, koristeći svoj položaj za daljnje nezakonite aktivnosti.

Uprkos utvrđenim nepravilnostima u njenom zapošljavanju, Todorović i dalje obavlja funkciju šefice biroa, što izaziva dodatne kontroverze. Skupština Zeničko-dobojskog kantona, kao osnivač JU Služba za zapošljavanje, očekuje se da će reagirati na ove ozbiljne optužbe i preduzeti odgovarajuće mjere kako bi se ispravile nepravilnosti i spriječile daljnje zloupotrebe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79