Senka Nožica: Treba samo uključiti logiku, proces protiv Mehmedagića je produkt političkih igara

Završeno je sudsko ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH da se uhapšenom Osmanu Mehmedagiću, direktoru OSA-e, odredi jednomjesečni pritvor.

Nakon ročišta medijima se kratko obratila Mehmedagićeva advokatica Senka Nožica, rekavši da žuri jer mora na drugo suđenje.

“Iako nemamo običaj da dajemo izjave nakon ročišta, ovaj put ćemo to uraditi, jer to dugujemo građanima. Svim onim koji su jučer izašli na proteste. Želimo da zahvalimo tim ljudima koji su se na ovaj način borili za pravnu državu BiH. Ono što je bitno reći je da mi smatramo da nema nikakve osnovane sumnje da je naš branjenik počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret i da nema razloga za određivanje pritvora – kazala je Nožica.

Naglasila je da je kroz određene medije hapšenje direktora Obavještajno sigurnosne agencije BiH najavljivano još prije mjesec, što je jasan pokazatelj političke pozadine ovog slučaja.

“Kraj svih ovih loših momenata koje imamo u BiH, sigurnosna situacija u zemlji je izuzetno dobra. Ako je sigurnosna situacija dobra, a vodi se već drugi proces protiv mog branjenika, može li se išta drugo zaključiti nego da je ovo produkt političkih igara. Treba samo uključiti logiku. Iza ovih izjava stojim i spremna sam za njih odgovarati – naglasila je Nožica, dodavši da je tužilac Čavka promašio temu u potpunosti i da su oni to zorno pokazali u sudnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79