Skandal se nastavlja: Policija oduzela mobitele bivšem direktoru i pomoćniku direktora UKC-a Tuzla

Istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona, na prijedlog Tužilaštva TK i po naredbi Kantonalnog suda Tuzla, izvršili su pretres prostorija UKC-a Tuzla i drugih lokacija, izuzevši relevantnu dokumentaciju i druge dokazne materijale vezane za postupak nabavke medicinske opreme.

Ova oprema je ključna za liječenje onkoloških pacijenata na Klinici za onkologiju i radioterapiju u UKC Tuzla.

Kako “Avaz” saznaje, tokom pretresa policija je oduzela dva mobitela od Denijala Tulumovića, bivšeg direktora UKC-a Tuzla i sadašnjeg državnog poslanika.

Također, mobitel je oduzet i od Šefika Husića, pomoćnika direktora UKC-a Tuzla i predsjednika SDA Tuzla.

“Ovo je nastavak intenzivnih provjera i istražnih radnji kojima se utvrđuje da li se pogodovalo određenim dobavljačima,” saopćeno je iz Tužilaštva TK.

“Tužilaštvo će obaviti potrebna vještačenja, saslušati određeni broj osoba kao svjedoke i poduzeti druge neophodne istražne radnje.”

Nabavka linearnog akceleratora, CT simulatora i prateće opreme predmet je istrage zbog sumnji na neregularnosti u tenderskoj proceduri, što je dovelo do daljnjih provjera i oduzimanja potencijalno ključnih dokaza.

Skandal se nastavlja, a daljnje radnje Tužilaštva će otkriti više detalja o ovom slučaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79