Turistima iz Belgije ukraden kamper u BiH: “Ostali smo samo u šorcu i haljini”

Bosna i Hercegovina suočava se s novim valom krađa kamper vozila, čiji su vlasnici uglavnom strani turisti. U proteklih pad dana zabilježena je krađa ovog vozila na popularnom turističkom odredištu u Hercegovini piše Crna-Hronika.

Posljednji incident dogodio se u blizini vodopada Kravice u Ljubuškom, gdje je kamper vozilo belgijskih turista nestalo. Turisti su odmah prijavili krađu lokalnoj policiji koja je započela istragu. Ovaj slučaj je posebno zabrinjavajući jer je vodopad Kravice poznat po svojoj sigurnosti i miru.

Walter (70) i Roose (68) iz Belgije žrtve su krađe kamper vozila koji je prije 3 dana ukradeno sa parkinga poznatog vodopada. Doslovno Walter i Roose su ostali u šorcu i haljini, sve im je odnešeno. Dok se par iz Antwerpen Booma penjao na vodopad, lopovi su pobjegli sa njihovim novim vozilom.

“Nije nam ostalo ništa. Ukoliko neko primjeti ovo kamper vozilo ili ovakvo slično da je već ofarbano, da odmah obavijesti policiju” – poručili su ogorčeni turisti.

U međuvremenu, društvene mreže su preplavljene apelima za pomoć u pronalaženju ukradenih vozila. Fotografije i informacije o kamperima brzo se šire, a građani su pozvani da obavijeste vlasti ako primijete nešto sumnjivo.

Očekuje se da će se u narednim danima pojačati napori na suzbijanju ove vrste kriminala, a vlasti su optimistične da će uz pomoć građana i modernih tehnologija uspjeti riješiti ove slučajeve i vratiti ukradena vozila njihovim vlasnicima.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79