(VIDEO) Snimak osjetljivog karaktera: Pogledajte zlostavljanje i ubijanje psa u Foči

Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam videi osjetljivog karaktera. Još jedno zlostavljanje ali i ubijanje pasa u Bosni i Hercegovini.

“U pitanju je Zlostavljanje i ubijanje psa u Foči, a počinitelj ovim činom krši 4. člana iz 2. Zakona.
Mi smo obavijestili nadležne, međutim obavještavamo i medije jer smatramo da bez vaše podrške ovo će biti još jedan slučaj koji će proći nekažnjeno. Mi ćemo činiti sve što je u našoj moći da ovo izguramo onako kako bi trebalo.
Napominjemo: Turski kangal je veoma jaka i velika rasa, koja se može svrstati u opasnu rasu. Ova rasa pogrešno trenirana i tretirana (kao i ovi sa snimka) može na isti način napasti i nanijeti teške povrede ili dovesti čak do smrti čovjeka. Nedavno je bio slučaj u Sarajevu, gdje su kangali napali i smatramo da ni ovaj slučaj ne smije proći nekažnjeno i nezapaženo. – izjavili su ispred Udruženja “Ruka za šapu” za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79