Srđan poslao poruku Srđanu: “Ja neću reći da si četnik ni genocidas. Ja ću ti samo reći da si glup!”

Politički analitičar i psiholog Srđan Puhalo prije dva dana je napisao tekst u kojem problematizuje i propituje broj ubijene djece tokom opsade Sarajeva što je izazvalo burne reakcije na društvenim mrežama.

“Dokažite da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete ili prestanite koristiti taj broj”, naslov je Puhalovog teksta.

Skandal Srđana Puhala: Dokažite da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete; uslijedile burne reakcije

Na njegovu objavu, svoj komentar dao je njegov imenjak iz Sarajeva.

 

“Ja ti neću reći ni da si četnik, đikan, vlah, ni genocidas. Ja ću ti samo reći da si glup!!

Ko si ti da ti se bilo šta dokazuje?

Pozivam te da dođeš u Sarajevo ispred Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva i da se izvineš!!” – napisao je vijećnik Općine Novo Sarajevo Srđan Srdić.

Nakon što je citirao nekoliko medijskih tekstova u kojima se spominje 1.601 ubijeno dijete tokom posljednjeg rata u glavnom gradu BiH, popularni analitičar iz Banje Luke je naveo:

“Ipak, u toj najboljoj namjeri da se oda počast ubijenoj sarajevskoj djeci, stalno se potencira jedna činjenica koja, jednostavno, nije dokazana, a to je da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete. Prema istraživanjima koja su dokumentirana, ubijeno je mnogo manje djece, a taj broj varira od institucije do institucije, ali nije ni blizu ovog broja”, napisao je.

Zatim je zamolio sve da pročitaju njegov tekst iz 2015. godine u kojem je pisao o broju ubijene djece.

“Mediji u Sarajevu znaju da taj broj nije utemeljen na pouzdanim istraživanjima, ali i dalje bez bilo kakvog zazora prenose netačne informacije. Zašto to rade, ne znam, ali u svakom slučaju to nije korektno, profesionalno i pošteno”, naveo je.

Puhalo je ponudio novčanu nagradu od 10.000 KM pojedincu, nevladinoj organizaciji, državnim institucijama, međunarodnim organizacijama, udruženjima građana, medijima, koje mu donesu, kako je napisao, relevantne podatke da je u opkoljenom Sarajevu, koje je kontrolisala Armija BiH, ubijeno 1.601 dijete.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79