Šta kažu komšije iz zgrade u kojoj se dogodila tragedija: “Čuli smo samo muziku glasnu”

Enes Čičkušić – otac osumnjičenog Mujage u ponedjeljak ujutru se zabrinut raspitivao za sina i snaju jer mu se ne javljaju na mobilne telefone. U ovom tuzlanskom naselju sve komšije su u šoku zbog tragedije koja je zadesila ovaj grad.

Ispred ulaza u zgradu u kojoj se desila tragedija sve izgleda normalno. Više ništa nije ograđeno, ne postoji ni policijska traka, ali prolaznici gledaju ka tom ulazu u nevjerici, znajući šta se sve desilo u protekloj sedmici.

Istraga pokazala: Mujaga Čičkušić je suprugu Amelu više puta udarao po glavi, licu, vratu…

Radnici iz obližnje radnje rekli su za Telegraf.rs da ništa nisu čuli u nedjelju navečer, ali da se u ponedeljak ujutru Mujagin otac Enes raspitivao kod njih da li su vidjeli Amelu, Mujagu ili djecu.

“Njegov otac je došao u ponedeljak ujutru sav zabrinut, raspitivao se, rekao je da mu se ni sin ni snaha nisu javljali i da li smo ih možda vidjeli”, rekli su radnici za Telegraf, koji su željeli da ostanu anonimni.

Oni su mu rekli da ih nisu vidjeli, ali su ga posavjetovali da ode u policiju, što je on navodno i učinio. Nakon njegovog odlaska u policiju, službenici su dobili naredbu da razbiju ulazna vrata kako bi ušli u stan.

“Policija je zatim ušla u stan i saznala šta se desilo”, dodali su naši sagovornici.

Ostavio oproštajnu poruku: Mujaga Čičkušić sjekiru kupio na Hametovoj pijaci, bio je ljubomoran?

Konobar koji radi u kafiću pored zgrade rekao je da je u večeri kada je navodno došlo do tragedije bila glasna muzika i da je navodno dopirala iz porodičnog stana.

“Svi su se čudili što je muzika bila tako glasna, jer je bila nedjelja uveče, oko 22 sata”, ispričao je konobar.

U ponedeljak ujutru kada su došli na posao, zatekli su policijsku traku ispred zgrade, dok su u medijima pročitali šta se desilo.

Stručnjaci FUP-a će rasvijetliti tuzlansku tragediju

Stanovnici Tuzle su uglavnom šokirani tragedijom koja se dogodila u njihovom gradu.

“Strašno, prestrašno”, kaže prva sagovornica.

Na pitanje novinarke Telegrafa da li pamte da se u Bosni desilo ovako nešto slično, govore da se “u posljednje vrijeme to baš često dešava”.

“Ne znam u zadnje vrijeme se baš često dešava. Mislim, svakako ne mogu ništa uraditi po pitanju toga”.

“Tako reaguju, nažalost. Prva tri dana se priča o tome. To sa zataška, kao što je bilo za Amru Kahirmanović, za Nizamu. Priča se tri dana o tome pa se zataška”, dodaje naša sagovornica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79