Šta se dešava u kompaniji Klas: Radnici protestuju, kamioni parkirani?

Radnici kompanije Klas d.d. Sarajevo jutros su se okupili ispred ove kompanije kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

Prema informacijama do kojih je portal Radiosarajevo.ba došao, nezvanično, radnici su stupili u štrajk zbog smanjenja plaća.

Ovu informaciju nisu nam mogli potvrditi iz kompanije.

“Nije istina, ne možemo vam potvrditi da se radi o štrajku. Radnici su se okupili zbog sindikata i internih problema. Isporuka robe nije stala”, odgovorili su za Radiosarajevo.ba iz Odjela marketinga Klas d.d. Sarajevo.

Klas d.d. Sarajevo - undefined
Foto: Radiosarajevo.ba: Klas d.d. Sarajevo

Prema fotografijama koje smo dobili, veliki broj kamiona je parkiran ispred kompanije, što znači da isporuka proizvoda nije krenula na vrijeme. Također, radnici su se okupili u većem broju na ulazu u ovu firmu.

Pokušali smo saznati više informacija i od izvršnog direktor za prodaju i izvoz, Dragana Vučića, no kako nam je kazao ne zna o čemu se radi, jer je trenutno na putu.

“Trenutno sam na putu i ne znam, šta se dešava”, kazao je Vučić za Radiosarajevo.ba.

Klas d.d. Sarajevo, ima dugu tradiciju, osnovan je 1902. godine i vodeći je bh. proizvođač u mlinsko-pekarskoj djelatnosti, te među vodećim proizvođačima tjestenine, slastičarskih i konditorskih proizvoda u BiH i regionu.

Godišnje Klas proizvodi oko 80.000 tona hrane, a upošljava 940 radnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79