Šta su inspektorima ispričale privedene djevojke: Nisam imala makroa, radila sam sama

Ekipu je polovinom 2017. godine okupio Ramel Jusufi, a policajac Fahrudin Hajdarpašić prosljeđivao im je informacije o aktivnostima svojih kolega.

Vlasnik pekare u sarajevskom naselju Aneks Ramel Jusufi, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Fahrudin Hajdarpašić, Alen Krtičić, Emir Šušić, zvani Japanac, i Nejra Jusufović, lišeni su slobode zbog prostitucije u Sarajevu, dovedeni su jučer u Tužilaštvo KS. Zatražen je pritvor za njih. Kantonalni sud Sarajevo će donijeti odluku.

Krivična djela

Jusufi se tereti da je od polovine 2017. organizirao grupu koja je navodila veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga. Istovremeno se sumnjiči i za trgovinu narkoticima.

Policajac Hajdarpašić, inače dežurni operativni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, osumnjičen je da je zloupotrijebio položaj tako što je dojavljivao informacije o aktivnostima sarajevske policije koje su članovima grupe koristile tokom činjenja krivičnih djela.

Inspektori su, kako saznajemo, saslušali još dvije djevojke, 19-godišnju E. M. i još jednu. E. M. je dala izjavu u prisustvu svog branioca Omara Mehmedbašića.

Izjava policajca

Inspektorima je kazala kako nije imala svodnika, odnosno da nije radila ni za koga, već sama za sebe. Policajac Hajdarpašić pokušao se tokom saslušanja opravdati da nema nikakve veze sa prostitucijom nego da je samo upozorio Jusufija da dolaze njegove kolege te da sakrije pištolj.

Inspektori, međutim, nisu nasjeli na tu priču, jer su osumnjičeni bili pod posebnim istražnim radnjama. Prisluškivali su im telefone i pratili ih pola godine. Tako je policajac ipak priveden zajedno s ostalima u Tužilaštvo.

Zadržani 24 sata

Kako je potvrdila Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS, osumnjičeni će biti zadržani 24 sata. Nakon što ih u tom roku ispita, postupajuća tužiteljica odlučit će o daljnjim mjerama protiv njih.

“Sada šmekeri i ženturače mogu da rade šta hoće, više se ne zna gdje je kome mjesto”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments