Stanari i Ugljevik među najboljima sa neto platom od 1.550 maraka

Radnici u Stanarima, koji su već godinama bili rekorderi po visini plata u Bosni i Hercegovini, i dalje zadržavaju svoj prestižni status, dok radnici u Banja Luci, iako na petom mjestu, bilježe brz rast primanja. Ovi podaci, objavljeni od strane Republičkog zavoda za statistiku, otvaraju pitanje promjena u ekonomskom balansu među gradovima i opštinama u Republici Srpskoj.

Zaposleni u Stanarima i dalje su neprikosnoveni lideri po visini plata, s prosječnom neto platom od 1.575 maraka. Ovaj grad, prema podacima, bilježi impresivan rast zarada u posljednje četiri godine, što ga čini središtem ekonomske prosperiteta.

Ugljevik je također značajno napredovao, s prosječnom neto platom od 1.550 maraka, dok radnici u Gacku zarađuju 1.500 maraka, čime se ističu kao visokoplaćeni radnici u Republici Srpskoj.

Iako su radnici u Banja Luci zauzeli peto mjesto, statistički podaci pokazuju značajan rast plaća od 426 maraka u odnosu na 2019. godinu. Ekonomisti predviđaju da bi Banja Luka, kao administrativni centar, mogla slijediti globalni trend gdje veći gradovi imaju znatno veće prihode u odnosu na ostale dijelove zemlje.

Srebrenica, iako mala opština, ističe se po značajnom rastu prosječnih plata od 419 maraka u posljednje četiri godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79