Studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu: Problem s prof. dr. Jahićem je kulminirao, riješite ga ili slijede protesti

Studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu obratili su se Rektoratu UNSA, Upravi fakulteta, Ministarstvu obrazovanja KS i Senatu KS u vezi problema sa kojim se susreću prilikom polaganja ispita iz predmeta Računovodstvo na drugoj godini I ciklusa studija, a kojeg predaje prof.dr. Haris Jahić.

Prof. Jahić sve poobarao: Od 223 studenta, samo je jedan položio ispit…

– Riječ je o problemu koji je već generacijama prisutan i koji je sada prelaskom na online režim izvođenja nastave kulminirao i doveo do toga da jedini izlaz jeste da se na ovaj način obratimo u zaštiti studentskih prava. Jako niska prolaznost na ovim predmetima je konstantna generacijama, a sada je taj problem postao još izraženiji prilikom prelaska na online režim polaganja ispita, usljed pandemije COVID – 19, gdje je prolaznost, nažalost postala još manja.

U skladu s tim, kao osnovne probleme navodimo sljedeće: promjena načina izvođenja ispita dva dana pred ispit, studentima nije ostavljena mogućnost da izvrše uvid u test, nije dovoljno definisano gradivo za polaganje ispita, objavljivanje rezultata bez broja bodova … – navodi se, između ostalog, u pismu studenata.

Poručili su da “ukoliko ne dobijemo odgovor u roku od 24 sata sa prijedlogom rješenja našeg problema, mi ćemo već od sutra uputiti žalbu medijima, Rektoratu, Ministarstvu, Senatu i ostalima. Nakon toga ćemo biti primorani organizovati proteste već ove sedmice. Mi želimo dugoročno rješenje ovog problema” – prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79