Sud nije prihvatio nagodbe Selvedina Bulbula i Selme Delić

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim predsjedava sutkinja Sanela Rondić, danas je odbilo sporazume o priznanju krivice koje su s Tužilaštvom Kantona Sarajevo potpisali Selvedin Bulbul, vlasnik noćnog kluba „Orlando“ koji je u februaru prošle godine lišen slobode zbog navođenja na prostituciju i pranja novca, i drugooptužena Selma Delić.

Prema riječima branioca Selme Delić, sarajevskog advokata Sadika Hote, Vijeće nije prihvatilo sporazume jer su predložene niske kazne. Vijeće je obrazložilo da nema dovoljno olakšavajućih okolnosti koje bi opravdale tako niske kazne koje su predložene sporazumom.

Bulbul se potpisivanje sporazuma s Tužilaštvom KS nagodio na 15 mjeseci iza rešetaka, a sporazumom je bilo predviđeno da mu se oduzme nezakonito stečena imovinska korist u iznosu od 100.000 KM te tri automobila. Selma Delić, prema sporazumu, pristala je 14 mjeseci.

Advokat Hota nam je objasnio da će sada predmet protiv Bulbula i Delić biti ponovo spojen s predmetom protiv Ehlimane Čehajić, Lamije Avdić i Arnele Ožegović te će im biti nastavljeno suđenje, kao da i nije bilo sporazuma.

Bulbul i njegove saučesnice optuženi su da su 2008. do 2018. godine organizirali pružanje seksualnih usluga u noćnom klubu “Orlando” u sarajevskom naselju Dobrinja. Za to su, prema optužnici, vrbovali djevojke kojima su obećavali laku i brzu zaradu, a one su usluge pružale klijentima po cijeni od 150 do 200 KM. Polovinu tog novca bi Bulbul i Delić zadržavali za sebe.

Otac i sin napali policajce

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79