Sutra protestna šetnja zbog ubistva mladog Vedada Ibrahimovića

Mladić kojeg je danas u blizini SCC-a u Sarajevu Nissanom pregazio Benjamin Arslanagić (20) je 21-godišnji Vedad Ibrahimović.

Mnogobrojni Vedadovi prijatelji, okupit će se sutra od 15h ispred Hastahane, kako po krenuli u protestnu šetnju prema mjestu ubistva, čime bi odali počast nastradalom prijatelju. Mirna šetnja će završiti pred Vedadov zgradom u kojoj je živio.

“Mirna šetnja u znak podrške porodice Ibrahimović i znak nezadovoljstva i nepravde za učinjeno djelo. Krenut ćemo iz Hastahane, do mjesta pogibije i onda do njegove zgrade gdje želimo njegovoj porodici izjaviti saučešće u ogromnom broju da pokazemo koliko nas je stvarno znalo, poštovalo i voljelo našeg Vedu” – izjavili su njegovi prijatelji za naš portal.

Ubistvo automobilom kod SCC-a: Zatražen pritvor za Benjamina Arslanagića i maloljetnog saučesnika

Njegovi prijatelji opraštaju se na društvenim mrežama.

“Jučer je u Sarajevu ubijen mladi navijač FK Željezničara, Vedad Ibrahimović. (2000 – 2021.) Vedad je pregažen automobilom od strane nepoznatog mladića ispred SCC-a.Počivaj u miru! Gore na nebu, armija je prava!” – napisali su navijači njegovog kluba

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79