Svjedok trovanja u Rijeci: ‘Vikao je da ne može disati, počeo je povraćati krv’

Uznemirujuće informacije o slučaju trovanja gaziranim pićem u Rijeci brzo su se proširile putem društvenih mreža. Ubrzo nakon što su se pojavile vijesti o ovom incidentu, nadležne institucije poduzele su korake kako bi istražile situaciju i osigurale sigurnost potrošača.

Policija je potvrdila da je slučaj prenesen Državnom inspektoratu, koji je odmah poslao inspekciju kako bi istražio okolnosti trovanja.

Incident je komentarisao i jedan od svjedoka koji se zatekao u kafiću gdje je 19-godišnjak otrovan.

Opisao je kako je situacija bila stravična, kako je mladić naglo počeo iskazivati simptome nakon što je popio samo mali gutljaj gazirane vode s okusom. Naglasio je da je boca bila hermetički zatvorena te da je ozlijeđeni mladić sam otvorio i nalio piće u čašu.

Sreća u nesreći bila je činjenica da je mladić popio samo mali gutljaj, jer da je konzumirao veću količinu, posljedice bi mogle biti ozbiljnije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79