Svjedok u predmetu likvidacije sarajevskih policajaca se nagodio s Tužilaštvom

Svjedok u predmetu likvidacije sarajevskih policajaca se nagodio s Tužilaštvom


Optuženi u predmetu Volan je pristao da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od 30 mjeseci

U predmetu Volan, koji se u Sudu BiH vodi protiv Danila Cicovića i drugih za krivična djela organizovanog kriminala, povezanog sa krađama vozila, optuženi Miroslav Čepo (1966) iz Gruda je priznao krivicu za optužnicu kojom ga tereti Tužilaštvo BiH.

Za njega je predložena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, novčana kazna od 20.000 KM, kao i oduzimanje nezakonito stečene imovinske koristi od 7.200 KM.

– Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela, koji se većim dijelom tereti da je od pripadnika organizovane kriminalne grupe preuzimao i otkupljivao ukradena vozila, koja su dovožena na područje Hercegovine, te nakon toga rastavljana i prodavana u dijelove na području BiH i Hrvatske.

Čepo priznao da je od automafije otkupljivao ukradena vozila i odrekao se suđenja

Priznanjem krivnje optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH kojem je proslijeđen sporazum, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Čepo je, inače, jedan od svjedoka u predmetu koji se pred Kantonalnim sudom u Sarajevu vodi protiv trojice pripadnika automafije iz Istočnog Sarajeva, optuženih za likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Posjeta optuženih Miroslavu Čepi u Grudama, u dva navrata, kada je otkriven telefon sa Sky aplikacijom koji je bio na mjestu događaja kad su likvidirani policajci, jedan je od bitnih dokaza u tom predmetu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija