Taj Vulin… Osudio pjevanje u Priboju, pa dešavanja u Srebrenici nazvao “takozvanim”

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da osuđuje svakoga ko na bilo koji način povrijedi nečija osjećanja, komentarišući slučaj policajaca iz Priboja koji su pjevali pjesmu koja veliča genocid u Srebrenici i dodao da “nema mjesta za takvo ponašanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova”.

Nema smisla to što radite. To je ružno, to je primitivno, to je nešto što se ne radi. Srbija je zemlja svih građana – kazao je Vulin za televiziju Pink.

On je naglasio da među više od 40.000 pripadnika MUP-a ima mnogo onih koji nisu Srbi.

– I šta sad? Treba da se loše osjećaju? Ovo je njihova zemlja, oni rade svoj posao – istakao je Vulin.

Naglasio je da policajci to nisu učinili u radno vrijeme i u uniformi, ali da to nije opravdanje.

Nekoliko policajaca, pripadnika Uprave granične policije Priboj pjevali su pjesme u kojima se poziva na ponavljanje ratnih zločina u Srebrenici, Novom Pazaru i Sjenici.

Protiv 12 njih je pokrenut disciplinski postupak, a izvještaj specijalne radne grupe o tom događaju dostavljen je i tužilaštvu na dalje postupanje.

U istom gostovanju u kojem osuđuje pripadnike MUP-a koji su u Priboju veselili se i opijali uz pjesmu čiji tekst glasi „Srebrenice tako si mi mila, dabogda se tri put ponovila…, Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice…, Oj Fatima đe su ti dimije, u četnika oko Ledenika…“, Vulin je također genocid u Srebrenici nazvao “takozvanim”.

Komentirao je i bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka (Inzko) i zakon o zabrani negiranja genocida. Rekao je da se Incko ponaša kao da je bio njemački komandant BiH u Drugom svjetskom ratu.

Vulin je rekao, kako piše Pink TV, da je Incko ostavio “pakleni poklon” BiH, te da taj zakon ne može da donese pravdu.

  (VIDEO) MJEŠTANI PRONAŠLI OBJEŠENOG PSA: "Ovo je čisti satanizam, kakav je to monstrum!"

– Ko će da ulaže u zemlju u kojoj milion građana te zemlje treba da ide u zatvor – rekao je Vulin i dodao:

– Predsjednik Vučić pregovara sa Kurtijem iako on nije nimalo simpatičan, da se ne bi tukli Srbi i Šiptari. Mora se razgovarati da ljudi ne bi stradali. Kada Dodiku uvedu sankcije, poručuje se da ne žele da sa njim razgovaraju, pa onda milion Srba nema kome da se obrati, sankcije ništa dobro ne mogu da donesu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79