Tragičan kraj za mladu doktoricu: Presudila sebi nakon niza uvreda na društvenim mrežama

Mlada specijalizantica hematologije pronađena je mrtva dan nakon što je na Facebooku objavljena kritika na njezin rad, koju je napisala članica porodice jednog pacijenta. Ta kritika dovela je do niza drugih uvreda na njezin račun, a smrt se dogodila u Zagrebu, gdje je liječnica boravila tokom sedmice zbog specijalizacije.

Policija je potvrdila da je riječ o samoubojstvu, a doktorsko udruženje su zajedno osudile internetsko nasilje prije nego što je potvrđeno da je smrt povezana s javnim sramoćenjem.

Dr. Igor Šegović, direktor Županijske bolnice u Čakovcu, izrazio je žaljenje i naveo da je planiran sastanak na temu prozivanja doktora na internetu. Istaknuo je da bolnice nemaju sredstava za pružanje pravne pomoći doktorima, ali da ih mogu poticati na pokretanje privatnih tužbi zbog klevete. Kolege su opisale preminulu doktoricu kao vrijednu i predanu poslu, koja je sama prošla tešku bolest i odlučila se specijalizirati kako bi pomogla drugima.

Ovaj tragičan događaj pokazuje ozbiljnost problema internetskog nasilja, posebno kada je riječ o klevetama pojedinaca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79