Travničanin poginuo u sječi drva kod Šipova

Policijskoj stanici Šipovo 2. oktobra oko 11:25 sati, iz Doma zdravlja Šipovo prijavljeno je da je u navedenu ustanovu dovezeno lice inicijala H.H. iz Travnika sa tjelesnim povredama opasnim po život, koje je usljed zadobivenih povreda preminulo, saopćeno je iz MUP-a RS.

Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Šipovo koji su utvrdili da je H.H radio na sječi drva sa još jednim licem, za firmu u privatnom vlasništvu iz Šipova. Prilikom obaranja jednog stabla, ono je palo na H. H. koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede.

Na licu mjesta događaja izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske stanice Šipovo. O događaju je obaviješten inspektor zaštite na radu.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio obdukciju tijela, te da se preduzmu i sve druge mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79