Trebaju li se posebno obilježiti i evidentirati službena vozila u FBiH?

Putem „CiscoWebex“ platforme počela je sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Zastupnik Adis Arapović predložio je zaključak kojim se traži kadrovsko jačanje Zavoda za javnu upravu.

– Zadužuje se Federalno ministarstvo finansija da pronađe finansijska sredstva iz budžeta za ove potrebe, te da o tome informira Parlament FBiH. Vlada FBiH je prethodno dala saglasnost – kazao je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović.

Međutim, ovaj zaključak nije dobio potrebnu većinu.

Glasanje je zbog tehničkih problema bilo ponovljeno, ali ni nakon drugog kruga prvi zaključak zastupnika Arapovića nije dobio potrebnu podršku. Zastupnik Arapović zatražio je i pojedinačno glasanje, ali ponovo zaključak nije dobio potrebnu većinu glasova.

Podsjećamo, Zavod za javnu upravu FBiH je zadužen za unapređenje rada i organiziranje državne uprave Federacije, stručno obrazovanje i usavršavanje djelatnika u tijelima uprave FBiH, izborni sistem, te političko i teritorijalno organiziranje Federacije BiH.

Arapović je također predložio zaključak kojim se zadužuje Vlada FBiH da dopuni postojeću uredbu o uvjetima i načionima korištenja i nabavci službenih vozilima u FBiH.

– Radi se o evidentiranju službenih vozila, kao i njihovom označavanju – pojasnio je Zaimović.

Nakon prvog kruga glasanja za ovaj zaključak je dobio potrebnu većinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79