Trojka se hvali dobrom statistikom, nema veze što nisu u stanju osigurati ni sarajevski derbi

Skupština Kantona Sarajevo u ovom mandatu je sve osim zakonodavni dom, mišljenja je zastupnica Demokratske fronte Vedrana Vujović.

– Uglavnom se bavimo izvještajima iz 2020, 2021. i 2022. godine, nefunkcionalnim javnim preduzećima bez adekvatnih prijedloga mjera za poboljšanje istih, a kruna svega je potpuno odsustvo kulture dijaloga i konstruktivne diskusije gdje jedna sjednica liči na reality show.

Kada je u pitanju donošenje odluka, pretvorili smo se u protočni bojler Vlade, koja preuzima sve više nadležnosti iz domena Skupštine i otuđuje se ne samo od potreba građana, nego i od realnosti – navela je ona na platformi i X.

Amaterizam MUP-a KS: Policija nije u stanju osigurati utakmicu “visokog” rizika

Pojasnila je i kako je sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo katastrofalna.

– Pucnjave, ubistva, eksplozije, saobraćajne nesreće, dojave bombi u školama… Istovremeno se iz Trojke hvale “dobrim statističkim podacima i pozitivnim pomacima”. Nema veze što nisu u stanju osigurati ni sarajevski derbi, a kamoli prevenirati bilo kakvo krivično djelo – istakla je.

Dodaje kako je to promjena iz temelja koju smo dobili, “vlast koja umjesto da bude čvrsto na zemlji, stoji čvrsto na oblacima i čeka helikopter za put u Dubai”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79