Turčin prefarbao radnju na Baščaršiji: Dobio prekršajni nalog, pa vratio objekat u prvobitni izgled

Radnja na Baščaršiji koju je zakupac ofarbao u jarko plavu boju vraćena je u prvobitno stanje, javlja “Avazov” reporter s lica mjesta.

Podsjetimo, povodom pokušaja skrnavljenja izgleda najuže starogradske jezgre izvođenjem nedozvoljenih i neprimjerenih radova na poslovnom prostoru u ulici Abadžiluk broj 10 na Baščaršiji, inspektori Službe za opću upravu u inspekcijske poslove Općine Stari Grad Sarajevo jutčer su pokrenuli prekršajni postupak protiv turskog državljanina Turk Atila.

(FOTO) Turčin ofarbao radnju na Baščaršiji: Vlasnik zaradio prekšajni nalog

On je zakupac ovog poslovnog prostora. Prekršajni postupak pokrenut je zbog izvođenja nedozvoljenih radova farbanja poslovnog prostora u jarko plavu boju, čime je ozbiljno narušen izgled starogradske čaršije koja je još 2014. godine proglašena nacionalnim spomenikom BiH.

Turskom državljaninu je naloženo da u roku od 24 sata portal vrati u prvobitno stanje, i izvrši njegovo farbanje u odgovarajuću boju. Ovo nije prostor u vlasništvu ovog tuskog državljanina, već je utvrđeno da su vlasnici prostora Džido Senada i Šemsudin Zahirović, protiv kojih će također biti pokrenuti prekršajni postupci zbog ovakvog skrnavljenja najuže starogradske jezgre, te će se suočiti sa sankcijama za protuzakonite postupke.

Kako je za “Avaz” rečeno iz Općine Stari Grad, inspekcija će opet izaći na teren kako bi prekontrolirali je li zakupac postupio u skladu s naredbom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79