U bolnicama širom RS na liječenju više od 1.200 zaraženih

Foto: Dražan Pozderović

U RS je na bolničkom liječenju do danas je bilo 1.202 zaraženih virusom korona, najveći broj liječi se u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru RS (UKC RS), gdje je hospitalizovano 439 osoba, а u opštim bоlnicаmа njih 763.

U bijeljinskoj bolnici “Sveti vračevi” saopštili su da se na liječenju u kovid bolnicama u Bijeljini nalazio 101 bolesnik.

“S teškom kliničkom slikom i dalje je više od dvije trećine oboljelih, dok je životno ugroženo 35 bolesnika”, saopštili su u “Svetim vračevima”.

Dodali su da se na respiratoru nalazio 21 oboljeli, a kiseoničku terapiju zahtijevao je veliki broj hospitalizovanih.

“I dalje bilježimo porast broja bolesnika srednje životne dobi s teškom kliničkom slikom”, rekli su danas na sastanku Kriznog štaba bolnice “Sveti vračevi”.

Naglasili su da pozivaju sve na odgovorno ponašanje uz striktno poštovanje svih mjera zaštite, jer je to, kako kažu, jedini način da se zaustavi esponencijalni rast broja novozaraženih virusom korona, prenose Nezavisne.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79