U KPZ Tuzla preminuo profesor koji je čekićem napao direktoricu i pedagogicu škole!

Pritvorenik iz Poslovne jedinice “Kozlovac” KPZ-a Tuzla, koji je jučer preminuo u tuzlanskoj bolnici, je 51-godišnji Fuad Isabegović, saznajemo od dobro obaviještenih izvora.

On je u središte medijske pažnje dospio prošle godine, nakon što je čekićem napao dvije žene.

Radi se, naime, o profesoru Engleskog jezika gimnazije “Ismet Mujezinović” u Tuzli. On je prošle zadao teške povrede direktorici gimnazije Almi Mujaknović i pedagogici Nuri Ćosićkić, udarajući ih čekićem-macolom po glavi.

Pritvorenik s Kozlovca premješten na UKC Tuzla gdje je i preminuo

Povod za ovaj napad je bilo pokretanje disciplinskog postupka protiv Isabegovića.

Profesor engleskog čekićem nasrnuo na direktoricu i pedagoginju škole

– Po naredbi tužitelja je urađena obdukcija koja je pokazala da nema tragova nasilja, a kao mogući uzrok smrti navedeno je trovanje, te će najvjerovatnije biti urađeno i toksikološko ispitivanje, izjavio je za oslobođenje portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Isabegović je bio pritvoren u Privrednoj jedini Kozlovac, u Kazneno-popravnom zavodu Tuzla. Prije dva dana je hitno prebačen u UKC Tuzla. Pronađen je u besvjesnom stanju, a prve sumnje bile su da se predozirao narkoticima.

Izvinjenje porodice profesora koji je napao direktoricu i pedagogicu škole: Molimo za brzi i potpuni povratak mira i spokoja na tuzlanske ulice

Preminuo je jučer u bolnici, a o događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79