U Makarskoj (skoro) kao u Sarajevu: Koliko košta kafa na Jadranu? Najskuplji espresso 7 KM, capuccino i do 11 KM…

Oni gosti i turisti koji požele uživati u ispijanju kave u Dubrovniku, na Stradunu morat će malo dublje posegnuti u džep… No, u ostatku Dalmacije ispijanje kave nije toliki luksuz

 

Ujutro dvije kratke espresso i dvije čaše vode, i zato sam mlađi deset godina. Ne vidim puno filozofije u tome da cijena kave bude toliko različita od mjesta do mjesta. Nabavljamo je uglavnom po istoj cijeni, govori za 24sata.hr Trpimir Jonjić, vlasnik kultnog imotskog kafića.

Za malu espresso bez mlijeka trebat ćete izdvojiti 7 kuna, za malu s mlijekom 8, dok je velika kava u Imotskom 9 kuna. I nema razlike od kafića do kafića.

Na makarskoj rivi obična je kava 7 i 8 kuna, dok za veliku s mlijekom treba izdvojiti 12 kuna.

Ni kvartovske cijene kave u Splitu nisu veće od 7, 8 i 10 kuna, ali je zato na rivi cijena kave nešto skuplja i iznosi od 16 do 18 kuna.

 

Oni gosti i turisti koji požele uživati u ispijanju kave u Dubrovniku, na Stradunu morat će malo dublje posegnuti u džep. Espresso je 17 kuna, double espresso 32, americano 27, ista ta samo s mlijekom je 30, caffe latte 35 kuna, kao i cappuccino. Najskuplji je double cappuccino koji je 42 kune.

U gradskoj kavani cijene kave su još više – espresso je 26, dok je dupli espresso 33 kune. Najskuplji su cappuccino s i bez kofeina, 34 kune, te američka kava s mlijekom po izboru, bademovo, sojino ili kokosovo, po 33 kune, kao i Nescafe s mlijekom za 35 kuna, piše 24sata.hr.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79