U Sarajevu uhapšen Jasmin Seferović (22), primoravao suprugu da prosjači s novorođenčetom

Policija u Sarajevu 11. marta u 16.20 sati, uhapsila je Jasmina Seferovića (22) zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovine ljudim na štetu S.O. iz Sarajeva.

Dovodio ženu na određene lokacije

Seferović je predat u prostorije Jedinice za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako je za Avaz nezvanično potvrđeno sumnja se da je Jasmin Seferović svoju suprugu S. O. primoravao da prosjači s novorođenčetom. Jasmin ju je dovodio i odvodio sa lokacija gdje je prosjačila, a novac bi joj oduzimao.

Poznato je da je u Banjoj Luci protiv Jasmina i njegovog oca Ljube Seferovića, poznatog po slučaju „Memić“, pokrenut postupak također zbog trgovine ljudima.

Njih dvojica su optužena za trgovinu maloljetnom L. S. koja je zatečena u Banjoj Luci kako prosi s bebom. Isprošeni novac morala je predavati Jasminu.

Dao novac za maloljetnicu

Ljubo Sferović se tereti da je majci maloljetnice Almasi S. isplatio 1.900 KM kako bi dala pristanak za vanbračnu zajednicu njegovog sina Jasmina i njene kćerke.

Seferovići su nedavno su negirali krivicu za navode iz optužnice u Banjoj Luci.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79