Udruženje žrtava: Dodik ponovo laže i iznosi klevete na račun žrtava genocida u Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ponovo je, kao i bezbroj puta do sada, iznio niz laži i kleveta na račun žrtava genocida u Srebrenici, navodi se u današnjem zajedničkom saopćenju udruženja žrtava.

– Vi, koji ste prvi iz Republike Srpske priznali genocid u Srebrenici i tada dobili podršku i nas majki, okrenuli ste ploču i sada negirate genocid, vrijeđate majke, tvrdite da ste, navodno, zvali ubijene koji se nalaze u mezarju u Potočarima – navodi se u saopćenju.

Iz udruženja žrtava poručuju Dodiku da je prevršio svaku mjeru ljudskosti i etike.

Da li Vas je kao čovjeka i roditelja sramota što ne stojite iza onog što ste još davno priznali? Zašto sada omalovažavate i vrijeđate žrtve? Krajnje vrijeme je da prestanete ili izađete u javnost sa imenima osoba koje sta navodno zvali telefonom. Ne računajte s tim da hiljadu puta izgovorena laž postaje istina, to nikada nećemo dopustiti! Pokušajte biti čovjek – poručile su žrtve zločina.

Zajedničko saopćenje potpisuju Udruženje Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa, Udruženje žena Podrinja Bratunac, Udruženje “Žena Srebrenice” Tuzla i Udrženje “Srebreničke majke”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79