Uspješno deaktivirana i treća aviobomba pronađena na gradilištu u Sarajevu

Nakon što je jutros na gradilištu novog tržnog centra u Sarajevu u blizini zgrade RTV doma pronađena i treća aviobomba, tim za UES (uklanjanje eksplozivnih sredstava) FUCZ odmah je izašao na lice mjesta.

Poduzete su potrebne aktivnosti te je nakon što je ustanovljeno da se radi o aviobombi iz drugog svjetskog rata, istoj kao i prethodne dvije u skladu sa operativnim procedurama izvađen upaljač, čime je i ova aviobomba uspješno razoružana.

Četvrta PU i PVJ Novi Grad Sarajevo i ovaj put su pružale podršku a ekipe Civilne zaštite općine Novi Grad Sarajevo, prethodno su upozorile građane u krugu od 1.200 metara od lokacije na kojoj je pronađena bomba da izađu iz prostorija koje su prozorima okrenute prema mjestu pronalaska bombe.

Bomba će biti transportovana i skladištena na za to predviđenu lokaciju te će zajedno sa ostale dvije u petak biti i uništena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments