(VIDEO) Evo šta se dešava u Bihaću, lišeno slobode nekoliko migranata

Nakon što se sinoć u Bihaću migranti nasrnuli na policijske službenike, jutros su se na ovoj lokaciji pojavile policijske snage pri čemu su iz privatnog objekta, koji se nalazi u Harmanskoj ulici u Bihaću, izmješteni migranti za koje su sumnja da su sinoć nasrnuli na policijske službenike.

U Domu zdravlja Bihać, kako javlja RTV USK, potvrdili su da su primljena tri policajca kod kojih su konstatovane povrede. Isti su upućeni u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić gdje im je ukazana dalja medicinska pomoć.

Kako javlja novinar Hayata, u privremeni prihvatni centar Vučjak jutros su stigli prvi migranti. Njih oko 100 je policija je vozilima transportovala u Vučijak.

Na terenu su i jake snage pripadnika Specijalne jedinice MUP-a USK.

Kako saznajemo, migranti su jutros opet nasrnuli na dva policajca, a tri migranta su lišena slobode. Akciju sprovode pripadnici MUP-a USK u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove USK.

Vlada Unsko-sanskog kantona je, na jučerašnjoj sjednici izdvojila dio sredstava za pomoć Gradu Bihaću za pripremu Vučjaka kao privremene lokacije za smještaj ilegalnih migranata. Radi se o Vladinih 25.000 i 5.000 KM kantonalnog Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

U Bihać danas poslijepodne stiže američki ambasador u BiH Eric Nelson i pomoćnik državnog sekretara SAD Matthew Palmer. Visoku američku delegaciju primit će gradonačenik Bihaća Šuhret Fazlć te premijer Mustafa Ružnić. Iako se ne navodi što je razlog dolaska, očekuje se da će u fokusu biti situacija u Krajini usljed velikog priliva migranata u ovaj dio države.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments