(VIDEO) Gomila otpada pluta Drinom

Lančanica na rijeci Drini i akumulacionom jezeru HE “Višegrad”, koja se nalazi na kilometar od hidroelektrane, pukla je pod naletom vodene stihije, pa je put plutajućem otpadu otvoren prema kruni pregradne brane.

Kako prenosi RTV BN, dotok vode na višegradsku hidroelektranu bio je 1.300 metara u sekundi, što se ne smatra podatkom za uzbunu.

Direktor preduzeća “HE na Drini” Nedeljko Perišić kazao je da su preduzete sve mjere kako bi se lančanica što prije sastavila i osposobila.

Početkom januara pritoke Drine, posebno rijeka Lim, nanijele su ogromne količine plutajućeg otpada u akumulaciju HE “Višegrad”, pa je lančanica pukla i smeće se zaustavilo na pregradi brane.

Lančanica je popravljena, a uprave preduzeća “HE na Drini” organizovala je čišćenje smeća koje još nije u potpunosti uklonjeno.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79