(VIDEO) GRAS prevario Sarajlije za putovanje na izlet na Bjelašnicu

Redakciji portala Crna-Hronika javila se grupa Sarajlija koju je jutros prevario GRAS. Kako kažu, javna linija, odnosno autobus koji dnevno putuje na relaciji Sarajevo – Bjelašnica – Sarajevo uopšte nije došao na polaznu tačku, a nadležni se nisu udostojili ni informisati građane o tome.

“Dobro jutro poštovani gledatelji. Nedjelja je 4.2.2024. godine mi se nalazimo ispred Zemaljskog muzeja i ulice “Franje Račkog”. Trebao je jutros da bude autobus GRAS-a u 9sati tačno na ovom lokaciji ali nažalost nije.

Nazvao sam dispečerski centar GRAS-a, nije ih bilo, kao nemaju zamjenskih vozila, da li je bio u kvaru ili nešto jednostavno mi smo trebali jutros ići na Bjelašnicu uredno ali autobusa nije bilo.

Ovo je jedna velika sramota za javni saobraćaj u gradu Sarajevu. Jedan veliki minus. I po nama GRAS bi trebao biti debelo kažnjen. Izradili su prvo putnike, drugo koliko vidim nigdje nije obaviješteno da nema autobusa.

A meni su jučer javili preko Instagram profila KJKP Gras da IMA autobus nedjeljom u 9 sati za Bjelašnicu.” – izjavio je ogorčeni Sarajlija za naš portal

Na društvenim mrežama ova informacija izazvala je lavinu komentara.

“GRAS nije redovan u gradskim linijama a kamoli za Bjelašnicu. ”

“Treba redovne linije ubesti za Bjelašnicu 10 KM povratna pa ko hoće”

“GRAS je trebao davno u stečaj”

“Imao si Centrotrans sa Baščaršije, ko ti je kriv što nisi poranio. Ovi kad nemaju putnika vrate autobus u garažu”

“Šteta, Šteta”

“Vijećnica – Bjelašnica u 8:30, jednosmjerna 6 KM a povratna 9KM”

GRAS preko svojih društvenih mjesecima je reklamirao liniji “Sa GRASOM na Bjelašnicu” a koja je išla svaki dan u januaru a ostale mjesece samo vikendom.

Polazak je bio ulice Franje Račkog u 9:00h, polazak sa Ilidže u 9:20 a povratak sa Bjelašnice u 15:30h.

Cijena karti povratnih za odrasle iznosi 7,40 KM dok za djecu iznosi 5,30 KM.

Međutim nikada javno nisu rekli da linije nema ili da je prestala.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79