(VIDEO) Ko Prevljaku “poturi” strongmana: Bolje da ne čujete moje mišljenje o SDA, Konaković mi je pomogao

Nakon što je SDA nedavno zavapila kako je nepoznata, ali zlonamjerna osoba iz druge stranke stavila na automirise glavu Fikreta Prevljaka, iako se upravo tim automirisima na društvenim mrežama pohvalio član Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Denis Muhović, javlja se opravdan strah da bi SDA već sutra mogla saopćiti da je neko Fikretu Prevljaku “podvalio” i strongmana Nedžmina Ambeškovića, piše PRESS.

 

Nakon Huleta u SDA se učlanio i strongman koji je do jučer govorio “musliman sam, ali mrzim SDA”

 

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak danas je posjetio Općinski odbor SDA Ilidža. Povod za dolazak predsjednika Prevljaka bio je veliki događaj za SDA, a mali za čovječanstvo: Mišićno najjači čovjek u BiH Nedžmin Ambešković pristupio je Stranci demokratske akcije!

Nakon što je Ambešković potpisao pristupnicu Fikret Prevljak odlučio je prozboriti koju riječ o mladim i uspješnim ljudima te još jednom dokazati kako mu politika, a ni javni nastup nisu jača strana.

“Ponosan sam zbog činjenice da najuspješniji mladi ljudi poput Ambeškovića pristupaju SDA u kojoj vide mogućnost da vlastitim rezultatima i angažmanom daju još veći doprinos razvoju bh. društva”, ponosno je izgovorio Fikret Prevljak.

Ambešković je vjerovatno za Prevljaka tek potpisivanjem pristupnice SDA postao “najuspješniji mladi čovjek”. Ove epitete od predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo nije mogao dobiti 2018. godine jer je po društvenim mrežama otvoreno pisao: “Musliman sam, Allah zna najbolje, i mrzim SDA”.

Zanimljiv je i nastup Ambeškovića u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića, a koji je emitovan 25. oktobra 2019. godine kada je na pitanje Hadžifejzovića da li je on SDA-ovac odgovorio riječima: “Nisam. Naprotiv. Bolje da ne čujete moje mišljenje”.

Što se tiče pjesme “Da te nije Alija”, koga je pratila jedan od njegovih izlazaka na scenu, Ambešković je rekao kako je tu riječ o Dini Merlinu.

Nedžmin Ambešković, najsnažniji Bosanac pristupio SDA

“Tu ima veze malo i Dino Merlin. Jedan od mojih idola je Dino Merlin. Nebitno što je sitan čovjek, meni je njegov put fascinantan”, rekao je Ambešković.

U intervjuu na FACE televiziji priznao je da mu je pomogao jedino predsjednik NiP-a Elmedin Konaković koji je u to vrijeme bio predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, a koji je kako kaže prepoznao njegov rad.

“Neizmjerno sam mu zahvalan”, kazao je Ambešković.

Izjave novog člana SDA o SDA i predsjedniku NiP-a možete pogledati na 12:39 i 15:15 minuta.

Nakon ovakvih poruka vezanih za SDA nikoga ne bi trebalo iznenaditi da se već sutra oglasi Općinski odbor SDA Ilidža ili Kantonalni odbor SDA Sarajevo i saopći kako je neko Fikretu Prevljaku podvalio Nedžmina Ambeškovića i kako Ambeškovića zapravo nije “najuspješniji mladi čovjek” već remetilački faktor.

Slična situacija desila se ove sedmice kada je Općinski odbor SDA Ilidža, nakon negativnih reakcija javnosti, poručio kako je neko podvalio na automirise glavu Fikreta Prevljaka.

Inače, sporne automirise prvi je na društvenim mrežama objavio pomoćnik načelnika Opštine Ilidža i predsjednik Mjesnog odbora SDA Centar (Ilidža), koji je po automatizmu član Opštinskog odbora SDA Ilidža i član Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, Denis Muhović.

“OO SDA Ilidža još uvijek nije u javnost plasirao bilo kakav predizborni materijal, slogan ili dizajn, jer bi to u ovom momentu, kada kampanje još uvijek nisu zvanično zakonski dopuštene, predstavljalo grubo kršenje Izbornog zakona”, pisalo je u saopćenju za javnost Općinskog odbora SDA Ilidža.

Lokalna organizacija SDA očito je zaboravila kako su se 24. jula 2020. godine po ilidžanskim džamijama nakon džuma-namaza djelile čokoladice s potpisem Fikreta Prevljaka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79