(VIDEO) Ljekari poručuju: Virus korona surova realnost, vakcina jedino oružje

Virus korona je surova realnost, ponovo je među nama. Pet odsto zaraženih završi na intenzivnoj njezi – navela je doktorka Biljana Zlojutro specijalista anestezije i reanimacije i subspecijalista intenzivne medicine na UKC Srpske.

Ona je gostujući u Vikend jutru naše televizije istakla je da je posebno teško kad obole mladi, posebno trudnice.

– Od početka novog talasa, veći je broj kritično oboljelih, sve je više mladih – upozorila je Zlojutro.

Poručila da imamo oružje u svojim rukama, a to su, kako kaže vakcine, ali ljudi i dalje razmišljaju da li da se vakcinišu.

– Kod vakcinisanih, bolest kraće traje i ne razvija se teža klinička slika – dodao je doktor Boris Tomić, specijalista pulmologije.

Lijepe vijesti iz Banja Luke: Nakon 15 dana borbe, porodilja pobijedila koronu

Govoreći o Kristini Perać, majci prijevremeno rođene djevojčice koja je oboljela od virus korona, istakli su da je u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane vladala nadljudska borba za život i majke i bebe.

– Zahvaljujući svemu onome što imaju u Kliničkom centru uspjeli smo da spasimo dva života koji će na radost svih nastaviti dalje svojim životnim putevima – poručili su ljekari piše RTRS.

Kristina je nakon 15 dana borbe na respiratoru i EKMO aparatu dobila svoju najveću životnu bitku – izborila se sa kovid oboljenjem i napokon će vidjeti svoju bebu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79